Vakantieverblijf De Backstage maakt deel uit van het Artist-In-Residence-project van Dranoeter vzw, de organisatie achter o.a. Festival Dranouter. Wie een verblijf boekt in De Backstage, overacht dus in een verblijf van, door & over Festival Dranouter!

Een Artist in Residence kan zich voor een bepaalde tijd terugtrekken in het speciaal ontwikkeld artist in residence-verblijf, namelijk Vakantieverblijf De Backstage. De artiest kan er in alle rust en comfort verblijven. Zo kan de muzikant in een inspirerende omgeving naar hartenlust repeteren, creëren en opnemen. Onder andere Brihang, Jaouad, Vincent Coomans, Oriana Ikomo en Sarah Jane Scouten lieten zich al inspireren door een verblijf in de Backstage.

Is Vakantiehuis De Backstage niet geboekt door een artiest? Goed nieuws, want dan kan jij Vakantieverblijf De Backstage huren! Je beleeft er de Festival Dranouter-ervaring, gelegen in de backstage-zone van Festival Dranouter. Zo slaap je in de ruimte waar ooit de backstage suite was van The Kooks, Patti Smith, ZAZ, Angèle, Bart Peeters en Nick Cave!