De Klankmakerij

De Klankmakerij is een indoor attractie waar spelletjesfanaten en muziekliefhebbers aan de hand van doe-opdrachten en klankspelen met elkaar in competitie gaan. Wie alle etappes van de Klankmakerij doorloopt, verzamelt onderweg punten, experimenteert met klank en doet allerlei leuke weetjes op over (folk)muziek, artiesten, festivals, instrumenten & meer. Benieuwd wie aan het eind van het parcours het meeste punten heeft gesprokkeld… 

Kortom: zeker een (dag)uitstap waard! 

Deze attractie bevindt zich vlak om de hoek, in het aanpalend gebouw waar ook Muziekcentrum Dranouter en Eetcafé ‘t Folk gelegen zijn.

!! Als huurders van deze accommodatie krijgen jullie korting aan de balie, bij het vermelden van de naam van de boeker. Om zeker te zijn reserveer je best via de website al jullie plaatsje.

Voor meer info & reservatie: www.deklankmakerij.be

De Klankmakerij ligt naast Vakantieverblijf De Backstage

ACTIVITEITEN EN WORKSHOPS

En er is nog meer te beleven! Je kan er ook tal van workshops boeken, bijvoorbeeld een initiatie beatbox, afro-dance, cinemachinemuziek of trek je er liever op uit tijdens een muzikale vertelwandeling?
Klik hier voor om het volledige aanbod in te kijken! 

Cinemachinemuziek - Vakantieverblijf De Backstage

Muziekcentrum Dranouter

Ook om de hoek in datzelfde gebouw vind je Muziekcentrum Dranouter dat elk voor-en najaar een reeks topconcerten in de concertzaal van het gebouw plant. Klik hier voor de programmatieDaarnaast kun je er ook regelmatig een cursus of workshop volgen, bijvoorbeeld volksdans. 

Als huurders van deze accommodatie krijg je korting op de tickets aan de ingang. Dit na het vermelden van de naam van de boeker. 

Voor meer info en tickets: www.muziekcentrumdranouter.be

Eetcafé 't Folk

Logeer je in Vakantieverblijf De Backstage en heb je zin in een hapje of een drankje? Ver moet je niet zoeken! Naast Vakantieverblijf De Backstage kan je terecht in Eetcafé ‘t Folk.

Zin in een snelle hap, een stevige maaltijd of benieuwd naar een gerechtje uit de wereldkeuken? Neem dan hier snel een kijkje in ons aanbod. Wij serveren ook suggesties en houden hierbij rekening met vegetariërs en veganisten. 

Zo vind je op de menukaart een Kayam-burger (genoemd naar de Mainstage van Festival Dranouter), gerechtjes met een knipoog naar festival food, “kinderanimatie”, lekkere streekbiertjes, veggie / vegan deluxe… Eetcafé ‘t Folk heeft het allemaal.

Eetcafé ‘t Folk huist in hetzelfde gebouw als Muziekcentrum Dranouter en De Klankmakerij. Boven het Eetcafé bevinden zich de burelen van Dranoeter vzw, de organisatie achter o.a. het bekende Festival Dranouter. De link met muziek is érg dichtbij in Eetcafé ‘t Folk.

In het interieur zorgen de sfeerbeelden van Festival Dranouter voor een instant, ontspannend gevoel. Neem zeker een kijkje naar de draailier, accordeon of viool in de vitrines. Op het grote, zonnige terras – met zicht op de bekende Kemmelberg – smaakt je streekbiertje of maaltijd nog beter. Kortom: zeker de moeite om binnen te springen!

Check hier het menu. Of reserveer meteen je tafeltje online.

Voor meer info en reservatie: www.eetcafe.muziekcentrumdranouter.be

eetcafe-t-folk