De Klankmakerij

De Klankmakerij is een indoor spelletjesparcours waar spelletjesfanaten en muziekliefhebbers aan de hand van doe-opdrachten en klankspelen met elkaar in competitie gaan. Wie alle etappes van de Klankmakerij doorloopt, verzamelt onderweg punten, experimenteert met klank en doet allerlei leuke weetjes op over (folk)muziek, artiesten, festivals, instrumenten & meer. Benieuwd wie aan het eind van het parcours het meeste punten heeft gesprokkeld… Kortom: zeker een (dag)uitstap waard! 

Deze uitstap bevindt zich vlak om de hoek, in het aanpalend gebouw waar ook Muziekcentrum Dranouter en Eetcafé ‘t Folk gelegen zijn.

Voor meer info & reservatie: www.deklankmakerij.be

Als huurders van deze accommodatie krijg je korting op de tickets aan de ingang. Dit na het vermelden van de naam van de boeker. 

ACTIVITEITEN EN WORKSHOPS

En er is nog meer te beleven! Je kan er ook tal van workshops boeken, bijvoorbeeld een initiatie beatbox, afro-dance, cinemachinemuziek of trek je er liever op uit tijdens een muzikale vertelwandeling?
Klik hier om het volledige aanbod in te kijken! 

boerengolf dranouter heuvelland

Muziekcentrum Dranouter

Ook om de hoek in datzelfde gebouw vind je Muziekcentrum Dranouter dat elk voor-en najaar een reeks topconcerten in de concertzaal van het gebouw plant. Klik hier voor de programmatieDaarnaast kun je er ook regelmatig een cursus of workshop volgen, bijvoorbeeld volksdans. 

Voor meer info en tickets: www.muziekcentrumdranouter.be

Eetcafé 't Folk

Logeer je in Vakantieverblijf De Backstage en heb je zin in een hapje of een drankje? Ver moet je niet zoeken! Naast Vakantieverblijf De Backstage kan je terecht in Eetcafé ‘t Folk.

Zin in een snelle hap, een stevige maaltijd of benieuwd naar een gerechtje uit de wereldkeuken? Neem dan hier snel een kijkje in ons aanbod. Wij serveren ook suggesties en houden hierbij rekening met vegetariërs en veganisten. 

Zo vind je op de menukaart een Kayam-burger (genoemd naar de Mainstage van Festival Dranouter), gerechtjes met een knipoog naar festival food, “kinderanimatie”, lekkere streekbiertjes, veggie / vegan deluxe… Eetcafé ‘t Folk heeft het allemaal.

Eetcafé ‘t Folk huist in hetzelfde gebouw als Muziekcentrum Dranouter en De Klankmakerij. Boven het Eetcafé bevinden zich de burelen van Dranoeter vzw, de organisatie achter o.a. het bekende Festival Dranouter. De link met muziek is érg dichtbij in Eetcafé ‘t Folk.

In het interieur zorgen de sfeerbeelden van Festival Dranouter voor een instant, ontspannend gevoel. Neem zeker een kijkje naar de draailier, accordeon of viool in de vitrines. Op het grote, zonnige terras – met zicht op de bekende Kemmelberg – smaakt je streekbiertje of maaltijd nog beter. Kortom: zeker de moeite om binnen te springen!

Check hier het menu. Of reserveer meteen je tafeltje online.

Voor meer info en reservatie: www.eetcafe.muziekcentrumdranouter.be

eetcafe-t-folk

Dakterras 'Het Klankpanorama'

Als je logeert in De Backstage, dan bevind je je in een prachtige omgeving. Dankzij het dakterras van Eetcafé ‘t Folk heb je nu ook de kans om de volledige streek in één uitzicht te kunnen bewonderen.

Je kan hier elke dag gratis genieten van een adembenemend zicht op de Kemmelberg, de Scherpenberg of Frankrijk. In het weekend, als het eetcafé zijn deuren opent, kan je op het dakterras proeven van een Heuvellandse wijn, een streekbiertof een originele frisdrank – bij een adembenemend zicht.

Een ondergaande zon, een verfrissend drankje en een fenomenaal uitzicht! Meer moet dat toch niet zijn?

dakterras eetcafé 't folk dranouter

Smultocht

Price: Vanaf 16 euro / 3 uur

De smultocht is een heerlijke wandeling langs de mooiste plekjes en panorama’s van Dranouter en Loker. Start van de smultocht is Dranouter Centrum. Je krijgt er alle instructies en gaat gewapend met een wegbeschrijving, een rugzak en wat toeristische info het pad op.

Continue reading “Smultocht”

Streekpicknick

Price: Vanaf 12 euro

Kom je naar het prachtige, groene Heuvelland voor een ontspannende wandeling, dan kan een stevige maaltijd niet ontbreken. En wat is er nu leuker dan mét streekeigen producten genieten van het formidabele landschap? Bestel dus snel onze Streekpicknick!

Continue reading “Streekpicknick”

Wandel- en fietslussen

Price: Gratis / Vanaf 1 uur

Baliemedewerker Greet stippelde 6 gratis wandellussen en 5 gratis fietslussen uit, die allemaal starten aan Dranouter Centrum, naast Vakantieverblijf De Backstage. De kaartjes van de fiets- en wandellussen zijn gratis te verkrijgen aan de balie van Dranouter Centrum en in Eetcafé ‘t Folk. Continue reading “Wandel- en fietslussen”