De Klankmakerij

De Klankmakerij is een indoor spelletjesparcours waar spelletjesfanaten en muziekliefhebbers aan de hand van doe-opdrachten en klankspelen met elkaar in competitie gaan. Wie alle etappes van de Klankmakerij doorloopt, verzamelt onderweg punten, experimenteert met klank en doet allerlei leuke weetjes op over (folk)muziek, artiesten, festivals, instrumenten & meer. Benieuwd wie aan het eind van het parcours het meeste punten heeft gesprokkeld… Kortom: zeker een (dag)uitstap waard! 

Deze uitstap bevindt zich vlak om de hoek, in het aanpalend gebouw waar ook Muziekcentrum Dranouter en Eetcafé ‘t Folk gelegen zijn.

Voor meer info & reservatie: www.deklankmakerij.be

Als huurders van deze accommodatie krijg je een kortingsbon voor je bezoekje aan De Klankmakerij

“De Klankmakerij was een prachtige belevenis vol verrassingen” – Familie Sponhove

ACTIVITEITEN EN WORKSHOPS

En er is nog meer te beleven! Je kan er ook tal van workshops boeken, bijvoorbeeld een initiatie beatbox, afro-dance, cinemachinemuziek of trek je er liever op uit tijdens een muzikale vertelwandeling?
Klik hier om het volledige aanbod in te kijken! 

boerengolf dranouter heuvelland

Muziekcentrum Dranouter

Ook om de hoek in datzelfde gebouw vind je Muziekcentrum Dranouter dat elk voor-en najaar een reeks topconcerten in de concertzaal van het gebouw plant. Klik hier voor de programmatieDaarnaast kun je er ook regelmatig een cursus of workshop volgen, bijvoorbeeld volksdans. 

Voor meer info en tickets: www.muziekcentrumdranouter.be

Eetcafé 't Folk

Logeer je in Vakantieverblijf De Backstage en heb je zin in een hapje of een drankje? Ver moet je niet zoeken! Naast Vakantieverblijf De Backstage kan je terecht in Eetcafé ‘t Folk.

Zin in een snelle hap, een stevige maaltijd of benieuwd naar een gerechtje uit de wereldkeuken? Neem dan hier snel een kijkje in ons aanbod. Wij serveren ook suggesties en houden hierbij rekening met vegetariërs en veganisten. 

Zo vind je op de menukaart een Kayam-burger (genoemd naar de Mainstage van Festival Dranouter), gerechtjes met een knipoog naar festival food, “kinderanimatie”, lekkere streekbiertjes, veggie / vegan deluxe… Eetcafé ‘t Folk heeft het allemaal.

Eetcafé ‘t Folk huist in hetzelfde gebouw als Muziekcentrum Dranouter en De Klankmakerij. Boven het Eetcafé bevinden zich de burelen van Dranoeter vzw, de organisatie achter o.a. het bekende Festival Dranouter. De link met muziek is érg dichtbij in Eetcafé ‘t Folk.

In het interieur zorgen de sfeerbeelden van Festival Dranouter voor een instant, ontspannend gevoel. Neem zeker een kijkje naar de draailier, accordeon of viool in de vitrines. Op het grote, zonnige terras – met zicht op de bekende Kemmelberg – smaakt je streekbiertje of maaltijd nog beter. Kortom: zeker de moeite om binnen te springen!

Check hier het menu. Of reserveer meteen je tafeltje online.

Voor meer info en reservatie: www.eetcafe.muziekcentrumdranouter.be

eetcafe-t-folk

Dakterras 'Het Klankpanorama'

Als je logeert in De Backstage, dan bevind je je in een prachtige omgeving. Dankzij het dakterras van Eetcafé ‘t Folk heb je nu ook de kans om de volledige streek in één uitzicht te kunnen bewonderen.

Je kan hier elke dag gratis genieten van een adembenemend zicht op de Kemmelberg, de Scherpenberg of Frankrijk. In het weekend, als het eetcafé zijn deuren opent, kan je op het dakterras proeven van een Heuvellandse wijn, een streekbiertof een originele frisdrank – bij een adembenemend zicht.

Een ondergaande zon, een verfrissend drankje en een fenomenaal uitzicht! Meer moet dat toch niet zijn?

dakterras eetcafé 't folk dranouter

Modderland

Toen op 11 november 1918 het laatste schot viel, was de Westhoek herschapen in een maanlandschap. Miljoenen mensen voelden de impact van 4 jaar oorlog. Toch komen bijna uitsluitend mannen aan het woord. De rol van de vrouw in de Groote Oorlog blijft onderbelicht. Daarom selecteerde Modderland 10 internationale artiestes. Zij verbinden de oorlogslittekens in het Heuvelland met 1 muzikale rode draad. Modderland omvat 2 delen: het Fiets weekend en de fietsroute. Continue reading “Modderland”

Zoektocht: het Lied Van de Gèspiet

Price: 2 euro

De Geelgors alias de Gèspiet is de liedjesmaker van deze streek maar de vogel is onvindbaar. Onze vriendin Hanna gaat op zoek naar hem. Er is wel één klein probleempje… Ze weet niet hoe deze kleine akkervogel eruit ziet. Wat ze wel weet is dat dit citroengeel-vogeltje een mooi gezang heeft. Helpen jullie Hanna zoeken welke noten de akkervogel op zijn zang heeft? Met dit lied kan het vrouwtje Geelgors gelokt worden. Samen met Hanna houden we ogen er oren goed open en volgen de weg.

Continue reading “Zoektocht: het Lied Van de Gèspiet”